Joburile de vacanță sunt considerate utile

București, 4 octombrie 2017

Marea majoritate a românilor e de părere ca joburile de vacanță oferă oportunități bune de a cunoaște diverse meserii. O mulțime de elevi și studenți hotărăsc în fiecare an să își sporească banii de buzunar. Jobswype listează în prezent peste 1.600 de joburi de vacanță.

Viena, 08.09.2017 -  77 la sută dintre români consideră joburile de vacanță experiențe utile, deoaece acestea oferă tinerilor o imagine realistă asupra meseriilor și a pieței muncii. Nu toți sunt de aceeași părere. Pentru 18% dintre participanții români la sondaj, joburile de vacanță reprezintă exclusiv un mod de a-și îmbunătății bani de buzunar, iar 5% le consideră o pierdere de vreme. Aceste cifre reprezintă rezultatele celui mai recent sondaj de opinie realizat de meta-motorul de căutare de locuri de muncă Jobswype.

“Echipa noastră are aceeași părere bună despre joburile de vacanță precum utilizatorii noștri din România“, spune directorul executiv Jobswype, Christian Erhart. “Știm, în același timp, că nu este deloc ușor să găsești un job de vacanță potrivit. E aceea, dorim să îi ajutăm pe tineri pentru a-și găsi locul de muncă de vacanță ideal”, adaugă Erhart.

Atenție la contracte

Pentru ca operațiunea „Jobul de vacanță“ să fie un veritabil succes, iată recomandările lui Christian Erhart: „Nu așteptați prea mult și începeți cu căutarea locului de muncă cel puțin șase luni în avans. Interesați-vă care sunt formele de contract posibile. Apoi trebuie văzut care sunt remunerația și cerințele postului“, vă sfătuiește Erhart.

Acest sondaj  fost efectuat de Jobswype în luna august 2017. Au participat 702 persoane din întreaga Europă.

Photo material

Joburile de vacanță sunt considerate utile

Joburile de vacanță sunt considerate utile

Show press releases