Angajați vs. freelanceri – cine are viața mai ușoară?

București, 27 februarie 2018

Angajați vs. freelanceri – cine are viața mai ușoară?
Un cunoscut proverb ne învață că iarba este întotdeauna mai verde de partea cealaltă a gardului. Se aplică și în cazul angajaților și al freelancerilor.

Ambele categorii au o părere despre cealaltă și nu de puține ori cred că ceilalți au o viașă mai ușoară. Nici noi nu putem da un verdict, deoarece și în acest caz este vorba, ca de multe ori în viață, despre diferențe de percepție. În continuare, vă prezentăm cele mai frecvente argumente pro și contra pentru aceste două forme de lucru, lăsându-vă să trageți propriile concluzii.

Freelancerii nu suferă de niciun fel de stres, nu sunt legați de termenele-limită stabilite de șefi și își pot împărți timpul după bunul lor plac. Acestea sunt, în mare, clișeele, în care angajații gândesc despre freelanceri. Și au dreptate, într-un fel – să fii propriul tău șef este, s-o recunoaștem, extrem de motivant. Șeful strict și plin de idei nerealiste, care mai stă și la pândă pentru a-și determina angajații să lucreze, nu mai contează, la fel de puțin ca colegii bârfitori și enervanți. Fiecare angajat cunoaște situațiile conflictuale cu șeful sau cu colegii. Are propriile povești horror cu șefi care au, aparent din principiu, un întreg arsenal de concepții nerealiste sau cu colegi pentru care lucrul în echipă sau colegialitatea sunt concepte complet străine. În asemena condiții, ideea de a lucra liniștit și în propriul ritm este foarte tentantă. La fel de tentant este să scăpăm de ambuteiajele din traficul de dimineață și să dormim, în schimb, un pic mai mult. Pentru că nici orele de lucru fixe nu există.De partea cealaltă, ne lovim mai ales de un lucru – nesiguranța.

Freelancerul nu se poate bizui pe un venit lunar fix. De la caz la caz, diferențele dintre veniturile mai multor luni pot fi semnificative. De obicei, însă, lunile mai modeste sunt contrabalansate de unele cu venituri mai mari. Teoretic, freelancerii își pot lua oricând concediu, însă acest lucuru înseamnă pentru ei un mare dezavantaj – concediile lor sunt neplătite, la fel ca cele medicale. Fiecare zi de lucru pierdută se traduce pentru freelanceri în venituri pierdute, doarece pentru ei timpul într-adevăr înseamnă bani. De pensia și toate celelalte taxele sociale plătite de angajator se bucură, evident, doar angajații, freelancerii plătindu-și contribuțiile din propriile venituri. Nu beneficiază nici de avantajele salariale negociate de sindicate, nici de promovările în funcție și creșterile veniturilor aferente. Plata lor, pe de altă parte, depinde de calitatea serviciilor prestate, experiență și propriul talent de negociator și poate fi semnificativ mai ridicată decât a angajaților care au ales siguranța unui loc de muncă stabil.

Este, deci, destul de greu de stabilit, care formă de lucru este mai ușoară, deoarece răspunsul depinde în mare măsură de propriile idei, concepții și talente. Oricare decizie ați lua-o, însă, vă vor fi de ajutor experiența de lucru și cunoștințele acumulate.

Photo material

Show blog posts