Presă

press.teaser

Download-uri

2018

Cel mai recent sondaj de opinie Jobswype arată că găsirea unui nou job este cea mai importantă rezoluție de Anul Nou

București, 19 februarie 2018

Trei din patru angajați europeni sunt de acord

Anul Nou este, ca de obicei, prilejul perfect pentru noi rezoluții. Acesta este motivul pentru care meta-motorul de căutare de locuri de muncă Jobswype și-a consultat utilizatorii din întreaga Europă în legătură cu rezoluțiile lor pe plan profesional. Rezultatul sondajului: în medie trei sferturi ale participanților și-au propus găsirea unui nou job, în timp ce restul vrea, în proporții aproximativ egale, să înainteze în carieră, respectiv să-și acorde mai mult timp liber.

Aceste planuri sunt tipice pentru începutul fiecărui an. În plan personal, cele mai frecvente rezoluții sunt acelea, care se referă la îmbunătățirea propriei sănătăți. Care sunt însă cele din planul profesional?

Citește mai mult

Hărțuire sexuală în cadrul petrecerilor de firmă? Rezultatul sondajului de opinie Jobswype: în medie, o realitate pentru fiecare al treilea sau al patrulea angajat din Europa

București, 30 ianuarie 2018

Cele mai multe cazuri în Regatul Unit și Irlanda

​Știrile negative nu mai par să se oprească – devin publice tot mai multe cazuri de hărțuire sexuală la locul de muncă. Petrecerile de firmă organizate înaintea Crăciunului cu atmosfera lor lejeră și alcoolizată reprezintă un mediu propice pentru asemenea comportamente reprobabile. Din acest motiv, meta-motorul de căutare de locuri de muncă Jobswype și-a întrebat utilizatorii europeni, dacă au fost vreodată hărțuți sexual în cadrul acestor petreceri de Crăciun organizate de angajatorii lor. Rezultatul îngrijorător: în medie, pînă la o treime a angajaților europeni s-a confruntat cu acest comportament. În mod îmbucurător, România se află cu 24% printre țările cu cea mai scăzută incidență a hărțuirii sexuale.

Citește mai mult

2017

Angajații români nu părăsesc țara. Disponibilitatea angajaților esteuropeni de lucra în străinătate este în scădere.

București, 14 noiembrie 2017

România oferă condiții de lucru atractive

Angajații români preferă să rămână să lucreze în România. Acesta este rezultatul celui mai nou sondaj de opinie al meta-motorului de căutare de joburi Jobswype. Cu peste 3400 de participanți din toată Europa, acesta este unul dintre cele mai bine primite sondaje de opinie din 2017.    

Citește mai mult

Joburile de vacanță sunt considerate utile

București, 4 octombrie 2017

Marea majoritate a românilor e de părere ca joburile de vacanță oferă oportunități bune de a cunoaște diverse meserii. O mulțime de elevi și studenți hotărăsc în fiecare an să își sporească banii de buzunar. Jobswype listează în prezent peste 1.600 de joburi de vacanță.

Citește mai mult

Sondaj de opinie Jobswype iulie 2017: Fără cumpărături online în timpul de lucru

București, 9 august 2017

Votul utilizatorilor europeni Jobswype exprimă o certitudine: majoritatea angajaților europeni nu fac cumpărături online (online shopping) în timpul programului de lucru. O atitudine îmbucurătore având în vedere că, din punct de vedere al legislației muncii, acest subiect nu este clarificat și drept urmare, această practică nu este interzisă în mod expres.

Citește mai mult

Salariul rămâne motivul numărul unu pentru schimbarea locului de muncă

București, 5 iulie 2017

Care sunt motivele care vă determină să luați în calcul schimbarea locului de muncă? Meta-motorul de căutare de joburi Jobswype a repetat întrebarea adresată utilizatorilor săi în urmă cu doi ani cu scopul de a afla, dacă și în ce măsură s-au schimbat criteriile acestora. Ei au putut opta între următoarele criterii: salariu, lipsa oportunităților de dezvoltare a carierei, atmosfera de la locul de muncă, work-life-balance și subsolicitarea. Nesurprinzător, salariul se află pe primul loc în fiecare dintre cele zece țări participante. 46 % dintre români ar pleca pentru un salariu mai mare. Sondajul arată însă și că pentru vest-europeni salariul contează mai puțin decât atmosfera de la locul de muncă.

Citește mai mult

Majoritatea angajaților europeni nu are calificarea necesară pentru locul de muncă

București, 15 iunie 2017

Cât de calificați sunteți pentru locul de muncă pe care îl aveți? Un nou sondaj de opinie marca Jobswype a pus această întrebare. România ocupă un loc fruntaș în topul angajaților calificați. În timp ce în majoriatea Europei fiecare al treilea angajat se simte prea puțin calificat, 53% dintre userii din România au declarat că dețin calificarea necesară locului de muncă.

Citește mai mult

Comparație europeană Jobswype 2016-2017: Diferența dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor (gender pay gap) rămâne în continuare semnificativă

București, 21 martie 2017

Meta-motorul de căutare de joburi Jobswype a profitat de ocazia Zilei Internaționale a Femeii pentru a-și chestiona încă o dată utilizatorii. Rezultatul îi readuce la realitate pe cei care sunt de părere că în Europa anului 2017 femeile se bucură la lucru de drepturi egale. Aproape două treimi ale angajatelor la nivel European primesc un salariu mai mic, în ciuda faptului că dispun de calificări similare cu cele ale colegilor lor. Situația din Austria (40%) nu este atât de dramatică, însă și aici mai este încă destul loc pentru mai bine.

Citește mai mult

Sondaj de opinie Jobswype în februarie 2017: Angajații europeni au nevoie de două joburi pentru a trăi

București, 20 martie 2017

Rezultate îngrijorătoare de peste 70% în toate țările participante – un nou sondaj de opinie al meta-motorului de căutare de joburi Jobswype dezvăluie adevărul despre situația financiară a angajaților din multiple țări europene. Diferențele salariale dintre sexe, joburile part-time și costurile crescânde pot fi tot atâtea motive care determină angajații europeni să își găsească două locuri de muncă. Și în Austria, 85% dintre participanți declară că au nevoie de un job suplimentar „pentru a trăi“.

Citește mai mult

Schimbarea locului de muncă – o realitate frecventă în țările europene

București, 25 ianuarie 2017

Multiple motive pentru schimbarea locului de muncă – Ungaria pe primul loc

Viena, 11.1.2017 – În timp ce în urmă cu câțiva ani era mult mai dificil pentru angajați să activeze în altă meserie decât cea pentru care s-au pregătit, realitatea curentă ne arată că schimbarea locului de muncă nu mai este atât de ieșită din comun, ci, conform unui sondaj de opinie efectuat de motorul de căutare de locuri de muncă Jobswype, activ în multiple țări europene, un fenomen destul de des. Surprinzător de mulți angajați din Ungaria, Republica Cehă și Slovacia au schimbat locul de muncă în ultimii cinci ani. În România, rezultatul de 57% este similar.

Citește mai mult