Comparație europeană Jobswype 2016-2017: Diferența dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor (gender pay gap) rămâne în continuare semnificativă

București, 21 martie 2017

Meta-motorul de căutare de joburi Jobswype a profitat de ocazia Zilei Internaționale a Femeii pentru a-și chestiona încă o dată utilizatorii. Rezultatul îi readuce la realitate pe cei care sunt de părere că în Europa anului 2017 femeile se bucură la lucru de drepturi egale. Aproape două treimi ale angajatelor la nivel European primesc un salariu mai mic, în ciuda faptului că dispun de calificări similare cu cele ale colegilor lor. Situația din Austria (40%) nu este atât de dramatică, însă și aici mai este încă destul loc pentru mai bine.

Viena, 07.03.2017 - Ziua Internațională a Femeii, sărbătorita pe martie, a oferit Jobswype ocazia perfectă pentru a-și chestiona utilizatorii încă o dată pe tema diferențelor în salarizarea femeilor și bărbaților, așa-numitului gender pay gap. Situațiile cele mai îmbucurătoare se regăsesc în Regatul Unit și România, unde 55%, respectiv 53% dintre cei chestionați au răspuns că în companiile lor, bărbați și femeile primesc același salariu pentru același nivel de calificare. La mijlocul clasamentului se află, în ordine descrescătoare: Irlanda (42%), Slovacia (41%), Republica Cehă (41%), Polonia (40%) și Austria (40%). Pe utimele locuri se clasează, la nivel european, Elveția (35%), Germania (34%) și Ungaria, cu un procentaj îngrijorător de doar 27%.

„Rezultatele le reflectă pe cele din anul precedent aproape sută la sută, ceea ce ne arată că situația nu s-a schimbat deloc și că nici nu este în curs de schimbare“, spune directorul comercial Jobswype, Christian Erhart. Notabila excepție este România, und se pare că în ultimul an au avut loc foarte multe schimbări spre bine. Dacă în 2016 doar 27% dintre participanți au răspuns cu „Da“ la întrebarea „În compania dvs., bărbații și femeile au salarii egale pentru performanțe egale?“, anul acesta procentajul a crescut spectaculos la 53%.

Soluția – eforturi combinate ale politicienilor și sindicatelor

Angajatele care se regăsesc în acestă situație au posibilitatea de a se informa despre nivelul mediu al salariilor din meseria lor sau al acelora prevăzute în contractele colective de muncă, în măsura în care beneficiază de acestea. Având aceste informații, pot cere angajatorilor salariile cuvenite.

Însă responsabilittaea se află și de partea mediului politic și al sindicatelor. Este adevărat că salarille se negociază direct între anajat și angajator, însă sindicatele pot ajunge la o înțelegere cu patronatele, astfel încât diferențele salariale dintre femei și bărbați să nu depășească un anumit prag, stabilit de comun acord. Iar politicienii treuie să mențină tema diferențelor de salarizare pe ordinea de zi sociopolitică, pînă când acestea vor deveni insesizabile.

Acest sondaj de opinie a fost efectuat de Jobswype în februarie 2017. Au participat 800 de persoane din întreaga Europă.

Photo material

Comparație europeană Jobswype 2016-2017: Diferența dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor (gender pay gap) rămâne în continuare semnificativă

Comparație europeană Jobswype 2016-2017: Diferența dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor (gender pay gap) rămâne în continuare semnificativă

Show press releases