Blog

Blogul Jobswype pentru știri, sfaturi și informații despre vânătoarea de locuri de muncă, cariera și viața profesională.

2018

Începeți săptămâna de lucru plini de energie

Bukaresti, 28 aprilie 2018

Începeți săptămâna de lucru plini de energie
De ce este ziua de luni pentru cei mai mulți dintre noi yiua cea mai grea din săptămână și de ce ne lipsesesc chiar la începutul săptămânii energia și motivarea atât de necesare? Oamenii de știință au câteva explicații. Două dintre acestea ni se par foarte verosimile.

Citește mai mult

Cum să împăcați cariera cu copiii

București, 2 aprilie 2018

Cum să împăcați cariera cu copiii
Mamele și tații care lucrează știu lucrul acesta prea bine – nu este întotdeauna ușor să împaci obligațiile de părinte cu cariera. Nu este însă nici imposibil. Este însă nevoie de o foarte bună planificare, completată de doză sănătoasă de flexibilitate.

Citește mai mult

Angajați vs. freelanceri – cine are viața mai ușoară?

București, 27 februarie 2018

Angajați vs. freelanceri – cine are viața mai ușoară?
Un cunoscut proverb ne învață că iarba este întotdeauna mai verde de partea cealaltă a gardului. Se aplică și în cazul angajaților și al freelancerilor.

Citește mai mult

Ce e de făcut în cazul colegului care miroase urât?

București, 23 ianuarie 2018

Ce e de făcut în cazul colegului care miroase urât?
Cunoașteți sentimentul care se instalează atunci când realizați că un coleg sau o colegă nu mai miroase atât de bine? Deși nu lucrați pe un șantier și nici un vreun alt loc, unde munca fizică face parte din cotidian?

Citește mai mult

Reyoluțiile de Anul Nou – cum să le transformăm în realitate în 2018

București, 18 ianuarie 2018

Reyoluțiile de Anul Nou – cum să le transformăm în realitate în 2018
În fiecare an suntem inspirați să ne alegem cele mai diverse rezoluții de Anul Nou. Totul va trebui să meargă mai bine de acum încolo.

Citește mai mult

2017

Nomazii digitali – un nou fel de a lucra promite mai multă libertate

București, 6 decembrie 2017

Angajații tineri se deosebesc de cei din generațiile de dinaintea lor mai ales prin valorile asumate și trăite. Ei nu mai acordă o așa de mare importanța simbolurilor ale statului și valorii salariului, sunt în schimb preocupați de valoarea pe care o are munca lor pentru societate.

Citește mai mult

Ce trebuie să știți înainte de a pleca la lucru în străinătate

București, 14 noiembrie 2017

Rezultatele actualului studiu de opinie Jobswype sunt concludente – munca în străinătate este încă o temă relevantă pentru destul de mulți angajați, chiar dacă nu pentru majoritatea lor. Motivele sunt la fel de diferite ca și oamenii.

Citește mai mult

Poza perfectă pentru CV

București, 23 octombrie 2017

Nici un CV nu este complet fără o poză bună. Deși trendul din SUA este ca CV-urile să nu mai conțină deloc fotografii ale candidaților pentru a-i proteja pe aceștia de eventuale discriminări bazate pe aspect fizic, culoare a pielii etc.

Citește mai mult

Fiți atenți la următoarele lucruri în timp ce citiți anunțurile de angajare

București, 23 octombrie 2017

Se tot spune că rețelele de socializare sunt mai eficiente în găsirea unui loc de muncă decât mediile clasice. Sau că angajații buni pot fi oricând abordați de headhunteri cu oferte de nerefuzat pentru schimbarea angajatorului.

Citește mai mult

Așa ajungeți într-o funcție de conducere

București, 27 august 2017

Abia ați început noul job sau vă aflați la începutul carierei (sau ambele), dar aveți ambiții mari și vreți să atingeți stelele? Să ocupați peste câțiva ani o funcție de conducere? Mulți au la început impresia că șefii (buni) au moștenit o genă anume sau că sunt înzestrați cu talente nebanuite. În realitate, explicația e mult mai simplă: mult lucru și o combinație a mai multor factori, printre care și norocul.

Citește mai mult

Așa treceți cu bine de caniculă dacă trebuie să fiți la birou – cele mai bune sfaturi împotriva căldurii

București, 9 august 2017

Odată cu vara, vin și temperaturile ridicate. Nici măcar noaptea nu ne mai putem răcori.

Citește mai mult

Aceste meserii vor exista și în viitor

București, 27 iunie 2017

Și anul acesta tinerii absolvenți de liceu se vor confrunta cu eterna întrebare, ce meserie sau carieră să aleagă. Și părinții tinerilor, se vor framânta, la rândul lor, din dorința de a le da cele mai bune sfaturi.

Citește mai mult

Noile metode de recrutare a angajaților

București, 6 iunie 2017

Au trecut timpurile în care candidatul trebuia să citească zilnic sute de anunțuri în ziare pentru a-și găsi un loc de muncă. Deoarece internetul a devenit pentru mulți npua lor lume, este de așteptat că și joburile se caută de preferință în mediul online.

Citește mai mult

Când un program decide soarta aplicației dvs.

București, 23 mai 2017

Sigur v-ați întrebat deja, oare care este mersul documentelor dvs. în compania la care ați aplicat, până în momentul în care sunteți (sau, din păcate, nu…) invitați la interviu de angajare.

Citește mai mult

Disponibilitatea permanentă în job și urmările acesteia

București, 18 aprilie 2017

Vi se pare cunoscută următoarea situație? Vă bucurați de o seară relaxantă și timp liber pe canapea, pe când șeful dvs. vă sună scurt cu ultimele indicații legate de proiectul la care lucrați.

Citește mai mult

Principii de bază ale networkingului

București, 24 martie 2017

Nu s-a plâns până acum încă nimeni pentru că ar avea prea multe relații, nici în plan profesional, nici particular. Mai ales pe plan profesional este extrem de important să facem parte dintr-un grup de oameni care gândesc la fel.

Citește mai mult

Scurt ghid pentru o prezentare reușită

București, 17 februarie 2017

„Ce mă fac, dacă mă pierd cu firea și nu voi fi în stare să scot niciun cuvânt?“ – dacă gândul că veți susține o prezentare vă dă frisoane, nu disperați. Majoritatea oamenilor ar reacționa exact la fel.

Citește mai mult

Pașii potriviți pentru a respecta termenele de predare

București, 23 ianuarie 2017

Vă întrebați câteodată, oare cum reușesc modelele sau unii colegi să respecte termenele de predare cu atâta ușurință, în timp ce dvs. vă confruntați des cu crize de timp? Avem o veste bună – studiile arată că majoritatea oamenilor dau randamentul maxim de-abia în condiții de stres.

Citește mai mult

Porniți în noul an cu dreptul – din prima zi de lucru

București, 9 ianuarie 2017

Cum sărbătorile nu s-au terminat încă, unii dintre dvs. mai sunt în concediu.

Citește mai mult

2016

Ce să nu faceți la petrecerea de Crăciun

București, 20 decembrie 2016

Dimineața de după petrecerea de Crăciun de la firmă  – liniște de mormânt când ajungeți la birou? Șeful vrea să aibă o discuție serioasă? Și colegii vă privesc cu subînțeles? Șușotesc în spatele dvs.? Ciudat, dar nici nu vă mai puteți aminti cu exactitate seara trecută, mai știți doar că v-ați simțit extrem de bine … Se pare că le-ați oferit colegilor un spectacol de neuitat.

Citește mai mult

Gustări sănătoase la locul de muncă

București, 13 decembrie 2016

Toată ziua petrecută la birou înseamnă, de multe ori, prea puțină mișcare, cu efecte negative asupra sănătății, dar și a siluetei. După cum am văzut, se poate și altfel.

Citește mai mult

Angajații din UE se confruntă frecvent cu hărțuirea (mobbing) la locul de muncă

București, 6 decembrie 2016

Ne putem confrunta cu mobbing în aproape toate domeniile, iar persoanele afectate suferă atât fizic, cât și psihic de pe urma acestuia. Locul de muncă nu este o excepție, ci, din păcate, locul unde este cel mai probabil să fim hărțiuiți.

Citește mai mult

Integrați mișcarea în rutina fiecărei zile de lucru

București, 20 noiembrie 2016

Faptul că sportul și mișcarea sunt benefice sănătății nu ar mai trebui să constituie o noutate pentru nimeni. De aceea, majoritatea oamenilor practică diverse forme de sport în timpul liber, ceea ce de multe ori îi detensionează după zilele de lucru stresante și îi ajută să își regăsească echilibrul.

Citește mai mult

Cum să vă începeți propria afacere

București, 7 noiembrie 2016

Cunoașteți sentimentul, că ați face multe lucruri altfel și, bineînțeles, mai bine decât actualul dvs. șef? Sau vă doriți un orar de lucru mai flexibil? Poate ați ajuns într-un punct al carierei, în care sunteți pregătit să încercați altceva, poate ceva, ce este mai aproape de suflet.

Citește mai mult

Europenii își doresc de la angajatori mai multe oferte de îngrijire a copiilor

București, 6 noiembrie 2016

Subiectul îngrijirii copiilor la locul de muncă a câștigat semnificativ în relevanță mai ales în ultimii ani. Angajatori și angajați din diverse țări declară că se simt mult mai liniștiți știindu-și copilul preșcolar îngrijit și supravegheat în același loc unde muncesc sau în imediata apropiere a acestuia.

Citește mai mult

Fără job după facultate? – Nu vă pierdeți curajul și timpul

București, 18 octombrie 2016

Ce se întâmplă, dacă nu vă găsiți jobul visat imediat după terminarea facultății? Să fi fost învățatul și rezultatele bune în zadar? Ați greșit specializarea? Acestea sunt întrebări care îi frământă pe tinerii absolvenți, atunci când nu își găsesc imediat de lucru. Poate ar fi fost mai bine să asculte de părinți, care i-au tot cicălit să lase africanistica și filozofia și să învețe ceva „serios“.

Citește mai mult

Patru fraze de evitat în interviul de angajare

București, 18 octombrie 2016

Dacă ați urmat sfaturile noastre pentru CV-ul și aplicația perfecte, atunci sunteți foarte aproape de a primi jobul visat. Urmțtorul pas este interviul de angajare.

Citește mai mult