Reyoluțiile de Anul Nou – cum să le transformăm în realitate în 2018

București, 18 ianuarie 2018

Reyoluțiile de Anul Nou – cum să le transformăm în realitate în 2018
În fiecare an suntem inspirați să ne alegem cele mai diverse rezoluții de Anul Nou. Totul va trebui să meargă mai bine de acum încolo.

Cele mai des întâlnite rezoluții sunt întotdeauna cele legate de propria sănătate: vrem să facem mai mult sport, să ne lăsăsm de fumat, să începem să alergăm, să facem o dietă, să mâncăm mai multe fructe și legume și mai puține dulciuri etc. Alții vor să își găsească un nou hobby, să petreacă mai mult timp cu familia, să viziteze mai des muzeele sau să meargă mai des la spectacole de teatru sau concerte. Din păcate, bilanțul de la sfârșitul anului ne readuce cu picioarele pe pământ – rezoluțiile au rămas deziderate. Poate sunteți o persoană extrem de determinată, care reușește să le transpună în realitate. În acest caz, felicitări! Pentru toți ceilalți aruncăm o privire asupra posibilelor cauze și dăm câteva sfaturi pentru reușită.

De ce ni se întâmplă să ne alegem an de an aceleași rezoluții, de care însă uităm pe parcurs, doar pentru a ni le propune, din nou, în anul următor? Psihologii au o explicație. Dacă ne stabilim planuri ferme pe timp scurt și mediu și dacă, adițional, realizarea acestor planuri ar însemna o îmbunătățire a calității vieții noastre, atunci avem sentimentul că ne stapânim viața. Acest sentiment de control este unul benefic, pentru că ne oferă siguranță și o creștere a stimei de sine. Creierul nostru, pe de altă parte, nu este atât de receptiv pentru nou, ci preferă întotdeauna repetarea modelelor cunoscute. De aceea, planurile făcute de Anul Nou rămân, de obicei, doar în stadiul de proiect.

Pentru a evita acest lucru, v-am pregătit câteva sfaturi:

1. Nu vă propuneți prea multe lucruri.

Un sfat bun, mai ales dacă încercați să transpuneți în realitate zece idei în același timp. Nu veți reuși decât să obosiți, ceea ce în final vă va determina să abandonați proiectul. Luați lucururile mai bine pas cu pas și luați-vă timp pentru fiecare rezoluție în parte.

2. Întocmiți o listă și țineți-o la vedere.

Există studii care arată că simpla acțiune de a nota idei pe hârtie vă determină să le acordați o importanță mai mare. Lăsați lista la vedere și vă veți aduce aminte constant de rezoluțiile asumate.

3. Asigurați-vă de sprijinul prietenilor.

Exercițiile istovitoare de la sală vor părea mult mai ușoare dacă le executați în compania prietenilor. Aceștia asigură motivarea de care aveți nevoie pentru a reuși. Oricare ar fi noua dvs. pasiune, includeți-vă și prietenii.

4. Pregătiți-vă pentru mici „scăpari“. Fiecare om are  mici momente de slăbiciune. De aceea, încercați să nu vă învinovățiți prea mult, dacă se mai întâmplă să fumați sau să mai mâncați o ciocolată. Altfel veți crede în curând că nu reușiți nimic. Iar de aici până la abandon nu mai este decât un pas. 

Photo material

Show blog posts